Pages

13 October 2008

Despre chirii

Chiria e o afacere, nimic nou pana acum, nu?
Oare cand va veni si scaderea chiriilor? La pretul de vanzare al apartamentelor parca se simte ceva...Acolo mai exista o banca, un avocat, BNR-ul etc.
In fine, la chirii nimic nu este organizat. Se cer fara nici o rusine chirii de >400 euro la apartamentele de 3 camere din Iasi. Nu conteaza ca este un salariu minim, vai de capul lui...Si salariu mediu a ramas in urma tare...:(
Sa se descurce chiriasii, parca e treaba proprietarului cum...El isi vrea banii, banii, banii. De ce sa inchirieze pe camera? Pe apartament, sa se descurce chiriasii...De ce sa faca si un contract? El, proprietarul, sa nu poata creste pretul cand vrea...sa nu poata sa vanda apartamentul cand vrea...sa nu fie lasat sa faca ce vrea cu "proprietatea lui"...
De ce sa nu impuna el regulile jocului?
Pana la urma romanii sunt specialisti la omorat capra vecinului...Mi-e mila de chiriasi, dar de mine mi se rupe sufletul, cam asa gandesc proprietarii.
Am fost facuti pana acum in toate felurile ca popor, nu m-as mira sa fim facuti si sardele. Ceausescu strangea o familie intr-o locuinta de bloc. Proprietarii strang mai nou, familii, intr-o locuinta. Sincer ma doare la modul propriu ceea ce se intampla.
Chiria este pana la urma o afacere pentru proprietar, o tragedie pentru multi chiriasi...

No comments:

Post a Comment