Pages

6 May 2011

Best softwares - CCleaner

CCleaner
CCleaner este un utilitar gratuit pentru Windows pe care il folosesc de foarte mult timp. Este de altfel unul dintre cele mai populare programe utilitare din lume. CCleaner este si in limba romana. Ce face? Sterge lucrurile inutile dintr-un calculator (fisierele temporare din Windows si ale celor mai cunoscute browsere de internet, istoricul navigarii pe internet, cookies, fisierele din cosul de gunoi, link-urile recente, fisiere de tip log etc). De asemenea face curatenie si in registrii calculatorului (doar cheile in plus).

Se poate analiza mai intai ce efecte ar avea programul - practic ce ar sterge si apoi, in functie de selectiile dumneavoastra sa stearga doar ce doriti. Nu sunt de uitat nici optiunile de dezinstalare a programelor existente pe calculator, de oprire a programelor ce pornesc odata cu calculatorul, de restaurare a sistemului (clasicul windows restore). Intr-un mod mai avansat se pot preciza ce foldere se doresc a fi sterse/ excluse de fiecare data, gradul de securitate al stergerii etc. 
Pentru utilizatorii obisnuiti as recomanda sa fie utilizate setarile cu care vine programul, pentru a nu-si crea singuri probleme.
CCEnhancer
Pentru utilizatorii avansati in ale calculatorui exista si CCEnhancer care adauga noi aplicatii in lista celor care pot avea fisiere inutile de sters (aproximativ 450 pana in Mai 2011). Mi se pare importanta si optiunea de a instala CCleaner si CCEnhancer si in mod portabil (inclusiv pe stick, HDD extern, card photo etc). Trebuie sa stiti ca CCEhancer trebuie sa-si descarce mai intai definitiile si abia apoi poate fi folosit cu succes. Vor apare mult mai multe programe in pagina Applications din CCleaner, in functie de ce programe aveti instalate pe PC.

In final va spun doar sa fiti atenti la ce bifati pentru a fi sters.

Link-uri utile:
Ultima versiune de CCleaner (cu instalare clasica sau portabil) - CCleaner download.
Ultima versiune de CCEnhancer (cu instalare clasica sau portabil) - CCEnhancer download.

2 comments:

  1. hmm,, NIce blog i visit,, The post so informative i read. Love it..

    visit me,. please..

    ReplyDelete