Pages

27 March 2011

Evanghelia din Duminica Sfintei Cruci

Evanghelia dupa Marcu
Capitolul VIII
34. Şi chemând la Sine mulţimea, împreună cu ucenicii Săi, le-a zis: Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie.
35. Căci cine va voi să-şi scape sufletul îl va pierde, iar cine va pierde sufletul Său pentru Mine şi pentru Evanghelie, acela îl va scăpa.
36. Căci ce-i foloseşte omului să câştige lumea întreagă, dacă-şi pierde sufletul?
37. Sau ce ar putea să dea omul, în schimb, pentru sufletul său?
38. Căci de cel ce se va ruşina de Mine şi de cuvintele Mele, în neamul acesta desfrânat şi păcătos, şi Fiul Omului Se va ruşina de el, când va veni întru slava Tatălui său cu sfinţii îngeri.

Capitolul IX

1. Şi le zicea lor: Adevărat grăiesc vouă că sunt unii, din cei ce stau aici, care nu vor gusta moartea, până ce nu vor vedea împărăţia lui Dumnezeu, venind întru putere.

De ce sa ne ducem crucea?

26 March 2011

Cat de usor se poate taia internetul unei tari?

Se pare ca ultimele evenimente din Libia si Egipt par sa ne demonstreze ca este foarte usor de taiat internetul unei intregi tari. Pana la urma aceasta decizia de a opri sau a lasa liber internetul pare sa tina de oamenii aflati la putere. Ei pot pune relativ usor presiune pe providerii de internet pentru tara respectiva, care de obicei sunt in numar de maxim 10-20, depinde de tara. Apoi caile de intrare fizice ale internetului sunt chiar si mai putine (cabluri, fibra optica, centre de date principale). Mai greu stau lucrurile in cazul internetului prin satelit, internetul mobil folosit prin intermediul SIM-urilor aduse din strainatate, internetul prin modem-urile mai vechi ce folosesc cablul clasic de telefon fix. Dar chiar si in acest caz se poate bloca telefonia fixa, bruia semnalele pentru mobil si satelit, dar cu ceva mai multa greutate si cu mai multe costuri pentru guvern. Apoi probabil oamenii ar recurge la modalitati care folosesc mai putin comunicatia in timp real. S-ar putea face inregistrari audio-video pe alte mijloace de stocare a datelor (stick, card foto, CD/DVD/ BD, banda magnetica, casete VHS, mp3/mp4 playere, telefoane etc) si apoi trimise persoanelor interesate. Sa speram ca vor fi tot mai putine aceste incercari din partea guvernelor. Pana la urma chiar daca nu mai sunt toate mijloacele de comunicare disponibile, oamenii tot vor gasi solutii de a comunica intre ei.

19 March 2011

Canonul cel Mare al Sfantului Andrei Criteanul

Canonul cel Mare este impartit in patru parti si este citit la Vecernia cea Mare, in serile primelor patru zile ale Postului Mare. Este o cantare de jale, un dialog cu propriul suflet in scopul sensibilizarii acestuia prin exempificari concrete din Biblie pentru starile de pacat si de pocainta.



Software ortodox (2)

Biblia ortodoxa pentru telefonul mobil.

Software ortodox

O serie de aplicatii interesante de pe site-ul e-mistic.

MicroSinaxar v1

Este o aplicaţie destinată telefoanelor mobile care suporta JavaME, care vă oferă acces la calendarul ortodox, posturile de peste an, data Paştilor etc., totul fiind dinamic.
[Detalii]

monasterymap v1

Este o aplicaţie dezvoltată în Macromedia Flash care vă ajută să: localizaţi, aflaţi informaţii despre majoritatea mănăstirilor din România. De asemenea, pentru o parte din mănăstirile existente în aplicaţie sunt disponibile fotografii.
[Detalii]

BibleExplorer v1

Programul a fost creat pentru a ajuta "explorarea" (citirea, studierea) într-un mod uşor textul Sfintei Scripturi. Versiunea de faţă conţine Biblia Ortodoxă a Sf. Sinod al BOR.
[Detalii]

e-misticAgent

Este un robot interactiv, care oferă mai multe servicii: textul Bibliei, Patericul egiptean, Sinaxarul etc.
[Detalii]

Intel SandyBridge


Sandybridge este o noua microarhitectura folosita de procesoarele Intel.
Avantaje:
- tehnologie uniforma pe 32nm;
- toate nucleele si segmentul grafic sunt pe un singur cip - se unifica astfel traseele folosite de date si creste viteza de transmisie a datelor comune;
- integrare Intel TurboBoost 2.0 care va aloca in functie de necesitati mai multa putere de calcul catre procesor sau catre partea video;
- eficienta energetica crescuta fata de modelele anterioare.

Diferenta dintre un Access Point si un router wireless

Un acces point este o “usa” pentru un utilizator de tehnologii wireless catre o retea obisnuita LAN. El practic face legatura dintre reteaua cablata si clientii care folosesc wireless-ul. Pe scurt, un access point este ca o priza de retea clasica, doar ca nu are fir catre clientul wireless.

Router-ul wireless este mai complex, un fel de server, dar una din compoentele sale este si access point-ul pentru wireless. Router-ul este un fel de “politist” al traficului de date din retea. Router-ul ofera automat datele de conectare catre PC-urile care vor acces la retea, poate gestiona cat din banda de internet sa mearga catre un PC, ce porturi au prioritate etc. Are si rol de protectie, pentru ca va ascunde adresele tuturor PC-urilor care se conecteaza la router in spatele unei adrese IP publice oferite de furnizorul de internet. Pe scurt, router-ul “intreaba” fiecare conexiune unde “merge” sau de unde “vine” si ii da sau nu acces in functie de raspunsul primit.

Concluzie: router+wireless access point = wireless router.

18 March 2011

Radio Trinitas online

Este nevoie sa aveti instalat Windows Media Player. Trebuie dat doar un click pe butonul "Play". Pot apare intreruperi, in functie de viteza conexiunii. In acest caz trebuie apasat din nou pe butonul "Play" sau reactulizata pagina (Click aici pentru actualizare) Se poate sa nu functioneze cu anumite firewall-uri. Oricum merita incercat si Radio Trinitas ascultat.










Pentru a asculta Radio Trinitas intr-un alt program ce poate reda posturile online de radio se poate descarca de aici fisierul .pls.