Pages

9 April 2011

Invecheste-ti pozele

Pe site-ul makeretro.com - se gaseste o aplicatie care permite transformarea fotografiilor aflate pe calculator in fotografii...cu vechime. Se pot aplica o multitudine de efecte pentru o aplicatie web - lomo (ceva in genul vechilor camere rusesti), Chrome, Vintage, Diana. La acestea se adauga optiuni suplimentare (de genul Sepia). Aplicatia este usor de folosit, dar ar putea fi imbunatatita (aplicarea de noi efecte fara upload, optiuni de publicare pe site-urile de socializare etc). Dar pana la urma se ofera destul de mult pentru o aplicatie web.

Divna Ljubojevic (Serbian Ortodox Music)

Moment de muzica ortodoxa



Romanian
Hristos a înviat din morţi,
Cu moartea pre moarte călcând,
Şi celor din morminte
Viaţă dăruindu-le!

Recunoastere vocala in Google Chrome 11

S-ar putea ca in viitor sa controlati browser-ul de internet doar prin controlul vocii. Asta daca va prinde la public aceasta optiune. Opera are de ceva timp aceasta optiune, mai nou si Google Chrome (v. 11).

Probabil principalele optiuni vor fi de cautare - vom dicta termenul cautat si de interactiune sociala - prin intermediul serviciilor de mesagerie instant. Vom dicta un termen si el va fi transformat in text de cautare, de dialog, de alegere a unei optiuni dintr-o pagina etc. Ultima versiune stabila se poate descarca intodeauna de aici.


7 April 2011

YouTube TV

Google va investi in curand 100 de milioane de dolari pentru a face din YouTube un concurent serios pentru canalele de televiziune clasice. Se vor crea in jur de 20 de canale tematice (sport, muzica, divertisment, cultura) de care se vor ocupa echipe de profesionisti in domeniu. Dar vor exista si alte canale care vor exploata continutul deja existent pe site.

Tinta este cresterea numarului de vizitatori si utilizatori (oricum este No. 3 in lume) si atragerea de noi venituri din publicitatea care poate fi inserata pe aceste canale.

1 April 2011

Vezi imaginea de ansamblu?


Vad cam des pietricelele care ma mai lovesc si trec cu vederea "bolovanii" opriti inainte de a ajunge la mine (exact ca in banda deseneata atasata - dublu click pe ea pentru a o mari).