Pages

27 October 2009

Autumn spectacular

Pictures from last Sunday of October, 2009:




These pictures are ... Autumn Spectacular.
If you liked these pictures, you might enjoy all my flickr photostream, just click here.

23 October 2009

Te-ai ruga cu hotul care vine la tine?

Veti vedea in filmuletul atasat articolului cum un tanar de 23 de ani din Indianapolis, SUA, pe nume Gregory Smith intra hotarat sa-si duca la bun sfarsit jaful dintr-un birou al unei firme ce acorda credite. Dar angajata atacata, o casiera, Angela Montez, nu se pierde cu firea. Desi realizeaza pericolul si chiar incepe sa planga, ii spune hotului ca este pacat de tineretea sa, ca aceasta indeletnicire nu i se potriveste si ca aceasta actiune se poate opri aici. Ii pomeneste si de Dumnezeu care nu ar dori ca asemenea lucruri sa existe. Aceste cateva cuvinte ii deschid inima tanarului, care recunoaste ca nu ar face acesta fapta in mod normal, dand vina pe vremurile grele in care traim cu totii. Apoi spune ca are si un copil de doi ani care trebuie intretinut si simtind ca Angela il intelege ii propune chiar sa se...roage pentru a depasi obstacolele din viata sa. Incearca sa 0 linisteasca pe femeie dandu-i singurul glont din pistolul cu care o amenintase si spunandu-i ca nu are de gand sa-i faca nici un rau.

22 October 2009

Lansare oficiala de Windows 7

Windows 7 ... este prima lansare semnificativa a Windowsului din ultimul deceniu a declarat Brendan Barnicle, analist in cadrul Pacific Crest Securities.
S-a vorbit, s-a analizat, s-a modificat si acum Windows 7 poate fi gasit "pe tarabe". Cu siguranta o zi care va ramane in istoria Microsoft si in istoria Windows. Specialistii vad Windows 7 intr-o nota mai pozitiva decat Windows Vista, dar primele analize pertinente se vor face la inceputul anului viitor. Scopul noului sistem de operare Windows 7 este de a fi pe deplin compatibil cu driverele, aplicaţiile şi hardware-ul cu care Vista este deja compatibil (aici au fost probleme mari in trecut) si sa ofere o experienta mai placuta utilizatorului.

20 October 2009

La ceas de deznadejde

Fiecare din noi se loveste in viata de momente mai putin placute. Gradul prin care temeliile sufletului sunt zguduite, depinde de acea limita a puterii pe care el/ea au primit-o sau la care au ajuns in timp. Voi incerca sa strang aici cateva vorbe de imbarbatare. Ma gandeam des ca uite imi mai fac si eu Sfanta Cruce, o am in fata. Dar la necaz, parca n-as vrea sa o vad, as intoarce spatele. E descurajant sa vezi ca lumea din jurul tau se prabuseste, ca pana la urma n-ai vrea sa fii prieten "doar de vreme buna" cu Cel de Sus, dar veninul necazului incepe sa otraveasca mintea si inima. Si atunci e nevoie de "pastile" - de rugaciuni, de fapte bune, de citire de carti folositoare. Mai jos voi pune si eu cateva citate folositoare.
Cine vrea sa contribuie e bine venit. Vorba aceea: "Cele bune sa se adune...":
* Gandul la suferinta nevinovata a Mantuitorului pentru pacatele noastre e un bun inceput;

Pilde prezente - frizerul si ateistul

O alta intamplare din paginile internetului:
Un creştin a mers la o frizerie ca să-şi tundă părul şi să-şi taie barba. În timp ce frizerul îşi servea clientul, între cei doi s-a pornit o conversaţie interesantă. Au vorbit despre multe lucruri şi au abordat diverse subiecte. În cele din urmă au început să vorbească despre Dumnezeu.
La acest subiect frizerul a declarat:
- Eu cred că Dumnezeu nu există.
- De ce spuneţi asta? a întrebat clientul.
- Trebuie doar să ieşiţi pe stradă şi veţi realiza că Dumnezeu nu există. Spuneţi-mi, dacă Dumnezeu ar există, ar mai fi atâţia oameni bolnavi? Ar mai fi atâţia copii abandonaţi? Dacă Dumnezeu ar exista, nu ar fi nici suferinţă şi nici durere. Nu-mi pot imagina un Dumnezeu iubitor care să îngăduie astfel de lucruri.
Clientul s-a gândit un moment, dar nu i-a răspuns deoarece nu a vrut să stârnească o ceartă.Frizerul şi-a terminat treaba, iar clientul a părăsit frizeria. Când a ieşit din frizerie, creştinul nostru a văzut pe stradă un om cu părul mare, încâlcit şi murdar şi cu o barbă mare, neglijentă. Era murdar şi neîngrijit.
Clientul s-a întors la frizerie şi i-a spus frizerului:
- Ştiţi ce? Frizerii nu există.
- Cum puteţi spune asta? a întrebat frizerul surprins. Sunt aici, sunt frizer şi tocmai te-am aranjat!
- Nu! a exclamat clientul. Frizerii nu există, căci dacă ar exista atunci nu ar mai fi oameni cu părul lung şi murdar şi cu barba netăiată, cum e omul acela de afară.
- Ah, dar frizerii există! Însă asta se întâmplă când oamenii nu vin la mine.
- Exact! a afirmat clientul. Asta e ideea! Şi Dumnezeu există! Însă necazurile şi suferinţa se întâmplă atunci când oamenii nu vin la El şi nu-L caută pentru a-i ajuta. De aceea este atâta suferinţă şi durere în lume.

Wizz Air schimba programul de la 25 octombrie 2009

Potrivit Wizz Air zborurile dintre 25 octombrie şi 16 decembrie 2009 au fost reprogramate, iar perioada Crăciunului va fi, de asemenea, revizuită cât de curând. Acest fapt se datoreaza interdictiei emise de Aeroportul Baneasa prin care avioanele de peste 50 de tone nu mai pot opera in intervalul orar 0-7, la cererea expresa venita din partea proprietarilor de case din apropiere.

15 October 2009

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim - asa spunea Albert Einstein. Acest lucru mi-a venit in minte la citirea urmatoarei stiri. Pe scurt, avionul sefului "Family Planning Associates", care se ocupa si cu cele mai multe avorturi din SUA s-a prabusit langa...un "mormant al nenascutului" - un monument al copilului necunoscut. Aici se roaga localnicii in fiecare joi pentru incetarea avorturilor. Acest memorial s-a inaltat de altfel in amintirea tuturor copiilor cazuti victime avortului.
Care era sansa ca acest avion sa se prabuseasca tocmai aici? ....

6 October 2009

Simonos Petras - Agni Partene(Curata Doamna Fecioara)

Putina muzica ortodoxa greceasca: Simonos Petras - Agni Partene (Curata Doamna Fecioara), Este o melodie folosita foarte des la emisiunile religioase. De altfel o melodie foarte frumoasa:

3 October 2009

Living like a turtle - animal perspective

Did you ever wondered how it is like to be a turtle :)? You can imagine after seeing this film. The film was done using an animal borne camera. This is the work of Jeff Seminoff/ NMFS-SWFSC and National Geographic. A baja sea turtle eats a a sea pen. Interesting :)...

What worries the world in 2009?

It seems that it does not matter if we are talking about a big country or a small country – the answer is probably the same – money. This is the result of a survey made by CNN International on 16 representative countries of the world on 16*150=800 peoples. Then the people are concerned about their families (in Russia plus France – the number one stress is the family). Health is number three (the Italians are especially concerned about it) and finally - the state of the world (which is very important for Germans).
It looks like the economic crisis has made some changes in people’s values. In this unstable climate, money is really important. Not having them gives you chills. Then everyone wants one big happy family, a good state of health and a good world to be living in. Maybe the values are not in the right order at this point of time, but this is the reality. When you do not have the money of the living you start to make sacrifices and compromises. This is the love story that capitalism offers us. Though more and more starts to look like an economic cannibalism. And even if the big fishes do not eat all the small fishes, the small fishes are not happy for sure.That’s it about the top stresses of the year. Still hopping for an…happy end :).